Látnivalók


A Zadari- szigetvilág

Biograddal szemben terül el a Pasman- sziget, melynek érdekessége, hogy számos homokos tengerpartja van.  A strandolás mellett érdemes felfedezni a sziget kis halászfalvait is. 

 
 
 

Kornati szigetvilág

A környék egyik legfontosabb látványossága a Zadari-szigetcsoporton túl elterülő Kornati-szigetvilág. Biograd kikötőjéből, illetve a környező településekről egész napos hajókirándulásokat szerveznek.  A kristálytiszta víz, a csodálatos természeti környezet, a szigetek, a lagúnák mind mind  felejthetetlen  élményt biztosítanak kicsiknek és nagyoknak.

 


Fish party

Akik nem szeretnének egész nap a tengeren lenni, azok számára i rövidebb néhány órás hajótúra is biztosított. (megbeszélés szerint) 


Vrana- tó

Horvátország legnagyobb édesvizű tava 8 km-re található Biogradtól. A természetvédelmi terület nem csak az ornitológusok számára lehet érdekes, hanem a természet kedvelőinek is. A madármegfigyelő programok mellett a tó körül kiépített kerékpárút biztosít remek kikapcsolódást az aktív pihenés kedvelőinek.

 


Krka-Nemzeti Park 

Az 55 km-re található  Krka Nemzeti Park vízesései, sziklái lélegzetelállítóak. A nemzeti park területén a csodás flóra és fauna mellett építészeti emlékműveket is felfedezhetnek az idelátogatók.  A nemzeti park nem csak tanösvényeken, gyalogosan járható be, hanem az óráként induló hajókirándulások keretében is. A nemzeti park fő attrakciójánál, a nagy vízesésénél (Skradinski buk), a kijelölt területen fürödni is lehet. 

 


Zadar

Ne hagyja ki a 30 km található Zadar felfedezését! A megyeközpont Horvátország egyik legvonzóbb és legszebb úti célja, évente több millióan keresik fel.  

 
 
 
  • Szent Donát templom: A román stílusú templom Zadar város egyik legismertebb látnivalója. Donát püspök a temlpom névadója. Mára már elveszítette egyházi jellegét, de kulturális rendezvények, hangversenyek színhelye. 
  • Szent Anasztázia-székesegyház: A Szent-Donát  templom mögött található bazilika a dalmáciai román stílusú építészet egyik remekműve.
  • Népek tere:  A város életének központja. A téren számos fontos épület található; Városháza, az óratorony, Loggia és a Pedrini palota.  A tér közepén egy nagy  fém lámpa áll. Az 1860-as években kezdték lecserélni a fatüzelésű lámpákat olajlámpákra, a  most látható pontosan egy ilyen olajlámpa helyén állt.  Zadar látnivalóit az innen nyíló főutcán indulva érhetjük el, de ide fut be a Tengeri kapu is.
  • Kalelarga: A város ismert sétálóutcája. Valószínű, hogy a római korban keletkezett, szélessége különbözteti meg a többi utcától. 
  • Tengeri orgona: A város  modern érdekessége egyedülálló a világon. A 70 méter hosszú lépcsők alatt 35 különböző méretű síp található. A szél és a hullámok  együttes játékának  köszönhetően csodás zenemű születik.
  • A nap köszöntése: A tengeri orgonával alkot harmónikus egységet.  A 22m átmérőjű kör alakú üvegparkett aljában kb.300 napelem található. Naplementekor kapcsol be, az egyedi koreográfiájú   fényjáték  a tenger hullámzásával , a tengeri orgona játékára alkot együttes, különleges élményt.
  • Szárazföldi kapu:  A XVI. században kialakított védelmi rendszer részeként a várost  a szárazföld felöl csak innen lehetett megközelíteni. A kapu a velencei időknek állít emléket.
  • Öt kút tere: A Szárazföldi kapu közelében található, ami egykoron a lakosság egyedüli víforrása volt. 
  • Egyetem: Horvátország legrégebbi egyeteme.  A tengerparti,  impozáns,  neoklasszicista épület uralja a városi panorámát. Az épületet a bécsi építész, Karl Susan építette.
  • Arzenál:  A kőépület a 16. században épült.  Az épület homlokzatának felirata arról tanúskodik, hogy  eredetileg a velenceiek tengeri hadi flottájának a raktára volt.  Az 1800m2-es  épület mára különböző exkluzív események, koncertek, konferenciák, rendezvények helyszíne. Az épület funkciójának újra gondolásakor a  „ nyitott tér zárt helyen“ koncepció megvalósítása volt a cél.


Sibenik 

A 47 km-re található Sibenik fő látnivalója az erőd, melyet a tavalyi évben újítottak fel, valamint a városközpontban található, a világörökség  részeként is nyilvánított  bazilika. 

 


 
  Portoruša ul. 13 Biograd na Moru 23210
Tel.: +36 70 455 3923
 

Szolgáltató: Cartour Europe Kft. - 1132 Budapest, Visegrádi u. 14. - MKEH engedélyszám: U-001831
Cégjegyzékszám: 01-09-304738 - Adószám: 26152767-2-41
Bank számla szám: MKB Bank Zrt, 10300002-10712148-49020010 (HUF)
 
Adatvédelmi tájékoztató - Weboldal süti kezelése
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.