Programok

 
Gasztro fesztival  ( Gastro stol) 

Biograd minden év június elején egy hosszú hétvégére valódi terített asztallá válik, ahol helyi termelők kínálják portékájukat. A fesztivál keretén belül nem csak Dalmácia, hanem Horvátország gasztronómiájával és kézműves termékeivel is megismerkedhetnek az idelátogatók. E mellett friss alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeket is megkóstolhatnak. (pl.: halból és tenger gyümölcseiből készül ételek, sós édes sütemények stb.)  
 
 
gastro stol biograd
 
Tengeri alga „vadászat”

A Sinjben megrendezésre kerülő híres Alka fesztivál mintájára rendezik meg Biogradba, az úgy nevezett alga vadászatot.  A program célja, hogy vicces formában hívja fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a tengerek védelmére. 


Biogradi nyári éjszakák

A nyári programsorozat keretén belül számos koncerten, előadásokon vehetnek részt az idelátogatók. 


Nemzetközi trekking túra/ verseny (Škraping)

Az aktív pihenés kedvelőinek ez egy igazán egyedi tavaszi program. A Pasman–szigeten megrendezésre kerülő túra különlegessége, hogy a dalmát tájra jellemző köves, sziklás tájon, a tenger mellett zajlik a verseny. A csodálatos táj felfedezése mellett alkalom nyílik a helyiek által készített ételek megkóstolására is. (bor, sajt, szárított sonka (prsut) 
 
  pasman

Boat Show

A minden év októberében megrendezésre kerülő különböző típusú és méretű hajók látványa nem csak a hajósok, hanem a laikusok számára is felejthetetlen élményt nyújt.   
 
 
Vranai Vitézek Napja
 
A három nap és éjjel tartó vitézi játékok igazi történelmi produkció. Helyszín: Vranai vár, melyet az elmúlt években újjítottak fel. A vár környékén korhú ruhákban régi  vitézeket, lovasokat, solymárokat stb. láthatunk és  régi mesterségekkel ismerkedhetünk meg. A rendezvény kiemelkedő gasztronómiai eseménynek is tekinthető, a fesztivál ideje alatt középkori ételeket kostólhatunk.  
 
 
vitezek napja      
  Portoruša ul. 13 Biograd na Moru 23210
Tel.: +36 70 455 3923
 

Szolgáltató: Cartour Europe Kft. - 1132 Budapest, Visegrádi u. 14. - MKEH engedélyszám: U-001831
Cégjegyzékszám: 01-09-304738 - Adószám: 26152767-2-41
Bank számla szám: MKB Bank Zrt, 10300002-10712148-49020010 (HUF)
 
Adatvédelmi tájékoztató - Weboldal süti kezelése
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.